Hallå där… Holy Laessig!

Brooklynkvintetten Lucius, med de tvillinglika sångerskorna Jess Wolfe och Holly Laessig i spetsen, spelade på Kägelbanan igår och imorgon får Göteborg ta del av deras retroinspirerade indiepop. Rockfoto hann ställa några korta frågor till Holly innan bandet mötte Stockholmspubliken.

Du och Jess har en väldigt tvillinglik image. Har du någonsin önskat att du hade en riktig tvillingsyster eller hur kommer det sig att ni valt att ha en sån framtoning?

– Jag har faktiskt aldrig önskat mig en tvilling eller ens haft en låtsaskompis. Men jag är född i stjärntecknet Tvillingarna! Och Jess är Fisk, så vår uppskattning för dualitet i kombination med vår tvångsmässiga karaktär tror jag utmynnar i en kärlek till symmetri och visuell presentation. Vi har båda en förkärlek för det excentriska och konstiga. Alla dessa element samt en ”gemensam” leadsång blir som ett visuellt paket för vårt sound.

Vad kan den svenska publiken förvänta sig live?

– De kan förvänta sig ett mycket spännande band och en show med massor av energi! Vi har aldrig varit i Sverige tidigare så vi ser extremt mycket fram emot att spela här.

Ni inspireras av klassisk rock och sextiotalets girlgroups, men finns det något samtida band ni skulle vilja rekommendera till Rockfotos läsare?

– Vi älskar massor av nutida musik, men om jag ska ge ett exempel så kolla in Tune-Yards. Deras liveshow är så energisk och de är otroligt duktiga musiker!

Lucius spelar på Pustervik i Göteborg imorgon fredag 17/10. Mer info här. Se alla Annika Berglunds bilder från spelningen på Kägelbanan här.